July 31, 2021

музей #Львів_стародавній

 


Щиро дякую Віра Олеш , що відкрила мені - музей #Львів_стародавній , який є однією зі складових масштабного національного проекту створення сучасних інноваційних музеїв під брендом «Становлення української нації».
Проект покликаний виховувати українців на своїй історії, культурі та традиціях.
Метою музею є об‘єднувати мешканців міста, навколо його історії, показати Львів, як перлину Європи та культурну столицю України.
Експозиції відтворюють життя та діяльність видатних історичних осіб, які зробили значний внесок у розвиток міста Львів з 1256 до 1772 року.
Коротко, але яскраво, розкриваються біографії відомих жителів Львова та тих осіб, що вплинули на його історію від часу заснування у ХІІІ столітті й до кінця XVIII століття.
Особлива увага надається тому, що на розвиток Львова впливали представники різних громад: польської, вірменської, єврейської, німецької, австрійської, угорської, чеської та інших.
У 11-ти експозиціях на 600 кв. м. за допомогою інформаційних стін, схем, текстів, іконографіки, тачскрінів, моніторів, а головне, фігур історичних постатей відтворена історія стародавнього Львова.

No comments:

Post a Comment

який сьогодні день?

  який сьогодні день? На перший день він створив вечерю. На двох, при свічках, солодкі коктейлі. Не встиг ще створити палац — мерехтіли в пе...